Lukoki: "Ik zou graag terug willen keren naar Nederland"

Redactie

Jody Lukoki heeft het naar zijn zin bij Ludogorets Razgrad, maar de aanvaller hoopt ooit terug te keren naar Nederland.

Het voetbal in Bulgarije bevalt Lukoki wel, maar het dagelijks leven bevalt hem minder goed. "Het leven is hier zoals verwacht vrij saai. Ik woon nu al een paar jaar in Razgrad, maar er is vrij weinig te doen", vertelt hij in gesprek met ELF Voetbal.

"Het welbekende strand Sunny Beach is vrij dichtbij, maar dat verandert niet veel aan het leven in de stad. Daarom kun je wel stellen dat ik Amsterdam mis. Daar ben ik opgegroeid, daar wonen mijn vrienden en ook mijn kind woont daar. Hij gaat nu naar de peuterrette dus dat betekent dat ik hem nog minder zal gaan zien. Daar baal ik wel van."

Voor Lukoki is dat een reden om terug te keren naar Nederland. "Dat is een van de redenen dat ik graag terug zou willen keren naar Nederland, maar dan wel naar een club in de top vijf. Daar ben ik zeker klaar voor. Ludogorets is een grote club en ook hier heb ik na een moeilijke start mijn plek afgedwongen."

De aanvaller kijkt met veel plezier terug op zijn periode bj Ajax. "Het is schitterend om even terug te denken aan die tijd bij Ajax. In de jeugd speelde ik al met veel goede spelers en had ik een goede band met onder andere Iljaas Rodjan en Stefano Denswil. Daarnaast heb je samen, maar ook met andere spelers bij Ajax, veel gezamenlijk meegemaakt. Als je elkaar ziet is het dan ook altijd weer een heel goed weerzien en wordt er veel gelachen."