Amerikaanse ijshockeyers overtuigend naar kwartfinales, Slowakije treurt

heywoodu

De Amerikaanse ijshockeyploeg heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Olympische Spelen in Pyeongchang. In de tussenronde werd dinsdag op overtuigende wijze afgerekend met Slowakije: 5-1.

De Amerikanen gingen in de tweede periode los, nadat Ryan Donato in de 22e minuut de score opende. James Wisniewski verdubbelde de score nog geen minuut later en in de 33e minuut tekende Mark Arcobello voor de 3-0. Overigens was Troy Terry als aangever bij alle drie goals betrokken.

Een heerlijke ram van Peter Ceresnak bracht de Slowaakse hoop weer terug, maar tien minuten voor het einde zorgde Garrett Roe voor 4-1. Donato maakte het kort voor tijd definitief af en tikte op fraaie wijze de 5-1 binnen.

Voor Slowakije was het een grote teleurstelling. Met de afwezigheid van de NHL-spelers had men de hoop om na veel teleurstellende jaren met een jong en compleet vernieuwd team voor een stunt te zorgen namens het ijshockeygekke land, en de zege op Rusland in de eerste wedstrijd was veelbelovend.

Positief was dan wel weer dat er progressie te zien is in de onderlinge duels: in 2014 wonnen de Amerikanen op de Spelen met 7-1, op het WK vorig jaar werd het 6-1 en nu hielden de Slowaken het dus bij 5-1.

Het was hard tegen hard in het Gangneung Hockey Centre (Pro Shots/Action Images)
Het was hard tegen hard in het Gangneung Hockey Centre (Pro Shots/Action Images)