PSG maakt er vijf tegen Strasbourg

Redactie

Paris Saint-Germain heeft zich met een ruime thuiszege op Strasbourg hersteld van de Champions League-nederlaag bij Real Madrid.

In het Parc des Princes nam Strasbourg, de nummer veertien van Ligue 1, verrassend de leiding door een mooi doelpunt van Jean-Eudes Aholou. Paris Saint-Germain stelde echter snel orde op zaken. Julian Draxler zorgde met een schuiver voor de gelijkmaker, nadat een pass van Neymar was onderschept.

Diezelfde Neymar bracht PSG aan de leiding uit een fraaie pass van Giovani Lo Celso. De Braziliaan stuurde drie verdedigers en de keeper van Strasbourg het bos in om vervolgens te scoren. Meteen na de aftrap werd het zelfs al 3-1. In de achterhoede van de gasten kreeg Ángel Di María de bal op een presenteerblaadje en de Argentijn maakte daar dankbaar gebruik van.

Na de spectaculaire openingsfase nam PSG wat gas terug en de volgende grote kans ontstond pas na de pauze. Dí María verzuimde de score uit te breiden en Strasbourg profiteerde door terug te komen tot 3-2. Stéphane Bahoken gaf de bezoekers weer hoop op een stuntje. Daarna wist de Parijse ploeg het duel toch snel te beslissen.

Edinson Cavani zorgde met een stiftje voor 4-2 en met een lob over de keeper maakte hij daarna ook het vijfde en laatste doelpunt. De voorsprong van PSG op nummer twee AS Monaco, dat vrijdagavond van Dijon wist te winnen (4-0), blijft twaalf punten.

Uitslagen Ligue 1 zaterdag
Paris Saint-Germain - Strasbourg 5-2
Amiens - Toulouse 0-0
Angers - St Etienne 0-1
Caen - Rennes 2-2
Montpellier - Guingamp 1-1
Troyes - Metz 1-0