Zwollenaar aangehouden om vermiste man

Monique Verlind (DJMO)

Afgelopen woensdag kreeg de politie in Zwolle de melding dat er een 38-jarige man werd vermist. Al sinds 7 á 8 februari is er niets meer van hem vernomen. "Gelet op de aangifte, de verstreken tijd en het uitblijven van contact in welke vorm ook werd deze vermissing als een zorgelijke vermissing getypeerd", aldus de politie, die na overleg met de officier van justite de vermissing als strafrechtelijk onderzoek voortzette. 

Na het horen van getuigen, een buurtonderzoek en aanvullend rechercheonderzoek heeft de politie een 40-jarige man uit Zwolle aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het verdwijnen van het slachtoffer. Zaterdag heeft de politie een Team Grootschalige Opsporing (TGO) ingericht. De politie: "De vermiste is nog steeds niet aangetroffen, maar we houden rekeing met meerdere scenario's inclusief een levensdelict."

In de wijk Zwolle-Zuid wordt op dit moment forensisch onderzoek gedaan in relatie tot deze vermissing. Dit vindt plaats in de Van Zuijlenware. Er zal een PD-Unit worden geplaatst om vandaar uit de werkzaamheden te coördineren. Het onderzoek zal zich richten in en om een woning in die straat. Over de aard van het onderzoek alsmede het doel van het onderzoek is de recherche terughoudend.