Thomas wint tijdrit in de Ronde van de Algarve

H.Vviv

Geraint Thomas heeft de individuele tijdrit in de Ronde van de Algarve gewonnen. De Welshman van Team Sky was in de tijdrit van 20,3 kilometer rond Lagoa de snelste in een tijd van 24 minuten en negen seconden. De Belg Victor Campenaerts moest genoegen nemen met de tweede plaats in de Algarve op elf seconden. Thomas verstevigde hiermee zijn leiderspositie.

Campenaerts was een van de eerste van de tijdritspecialisten die een tijd moest neerzetten. De Europees kampioen kwam na 24 minuten en twintig seconden over de finish. Stefan Küng klokte bij het eerste tussenpunt een snellere tussentijd, maar moest in het tweede deel tijd toegeven op de tijd van de Belg. Ook Tony Martin zou niet aan de tijd komen van Campenaerts.

Thomas, die als laatste mocht starten, zou de snelste tijd neerzetten op het eerste tussenpunt. De renner van Team Sky was één seconde sneller dan Michal Kwiatkowski, die even daarvoor de snelste tijd had neergezet. De Pool zou in het tweede deel van de tijdrit terugvallen en zou uiteindelijk de vierde tijd neerzetten. Thomas hield het wel vol en klopte Campenaerts met elf seconden.

Bauke Mollema moest het in de tijdrit doen met een zestiende tijd. De Nederlander van Trek-Segafredo verloor iets meer dan een minuut op de winnaar en staat nu op de zesde plaats in het algemeen klassement. Sam Oomen, de leider in het jongerenklassement, gaf een 1.53 toe op Thomas en staat daarmee op de dertiende plaats in het algemeen klassement.