Dolberg op de weg terug bij Ajax

Redactie

Erik ten Hag hoopt snel weer te kunnen beschikken over Kasper Dolberg. De aanvaller keert maandag terug op het trainingsveld.

De Deen staat sinds de winterstop langs de kant met een breukje in zijn voet. Hierdoor heeft Ten Hag nog geen beroep op hem kunnen doen. De oefenmeester verwacht dat hier snel verandering in komt. Het herstel van Dolberg verloopt voorspoedig.

"Kasper gaat vanaf maandag weer op het veld trainen", vertelt Ten Hag vrijdag tijdens de persconferentie. "Het is afhankelijk van het herstel van de breuk en zijn conditie hoe snel hij weer terug is." Door de afwezigheid van Dolberg, is Huntelaar de vaste spits onder Ten Hag. De trainer is tevreden met de aanvaller. "Hij heeft in het team een sturende rol. De arbeid die hij levert is een voorbeeld voor het hele team."

Wel weet Ten Hag dat Huntelaar beter kan. "Hij kwam daarnaast nog een aantal keer in scoringspositie. Als spits wordt je als eerst afgerekend op je goals. Natuurlijk zal hij bij Ajax ook defensief en als aanspeelpunt beoordeeld worden. Ik ben tevreden over hem. Maar dat hij beter kan en ook ongelukkige momenten gekend heeft, dat is ook helder."