Lokale omroep in de Betuwe wil raadslid omkopen

Janneke (Janneke141)

Van sommige dingen verwacht je dat ze alleen heel ver weg gebeuren, in Limburg bijvoorbeeld. Maar ook in andere streken wordt kennelijk met steekpenningen geprobeerd om contracten van de overheid in de wacht te slepen.

Maar het CDA-raadslid Ton Keuken van de gemeente Neder-Betuwe dat benaderd werd, kan zichzelf recht in de spiegel blijven aankijken: hij gaf niet toe. En de burgemeester heeft inmiddels aangifte gedaan.

Maar welk Italiaans scenario heeft zich dan voltrokken rond het dorpshuis in Opheusden? Er gaat een nieuwe lokale omroep komen in de Neder-Betuwe, en daarvoor zijn twee kandidaten. RegioTV Tiel is daarvoor een kanshebber, maar Nova Media Producties doet ook een gooi. En om hun geluk een handje te helpen wilden ze de portemonnee trekken.

De lokale fractievoorzitter van het CDA reageerde als volgt: "Je gelooft je oren en je ogen niet. Hij is naar de burgemeester en mij toegekomen en de burgemeester heeft vervolgens contact gehad met het openbaar ministerie." Keuken zou opgelucht zijn. 

Nova Media wil niet reageren, een woordvoerder van RegioTV Tiel is 'flabbergasted'.