Kwiatkowski verslaat Mollema in de Algarve

H.Vviv

Michał Kwiatkowski heeft de tweede etappe in de Volta ao Algarve 2018 gewonnen. De 27-jarige Pool van Team Sky was was op de slotklim naar Fóia in een sprint van twintig renners duidelijk de sterk voor zijn concurrenten. Bauke Mollema werd tweede in de sprint, voor Geraint Thomas. Kwiatkowski is ook de nieuwe leider in het algemeen klassement.

Lukas Pöstlberger (Bora-hansgrohe), Yves Lampaert (Quick-Step Floors), Benjamin King (Team Dimension Data), John Degenkolb (Trek-Segafredo), Marcos Jurado (Efapel), Oscar Pelegri (Rádio Popular-Boavista) en Ricardo Mestre (W52-FC Porto) vormden de kopgroep van de dag. Het zevental zou een meer dan zes minuten pakken op het peloton.

Met nog dertig kilometer te gaan nam UAE Team Emirates de kop van peloton en de voorsprong ging van de kopgroep ging snel achteruit. Op twintig kilometer was het verschil nog maar één minuut en dat was het sein voor Pöstlberger en King om uit de kopgroep weg te springen.

Het tweetal zou het tot tien kilometer van de finish volhouden, maar werd toen gegrepen. Het peloton was ondertussen al begonnen aan de slotklim van vijftien kilometer. Pas op acht kilometer zou de aanval volgen. Vasil Kiryienka demarreerde vanaf de kop en kreeg Daniel Martin, Simon Špilak, Philippe Gilbert en Sepp Kuss met zich mee. Ze kregen niet veel voorsprong en werden werden weer ingelopen. De Wit-Rus Kiryienka gaf niet op en ging er opnieuw vandoor. Op één kilometer van de streep werd hij weer gegrepen, waarna Team Sky weer de kop van het peloton pakte in dienst van Kwiatkowski en de Pool maakte het af.