Curlingdames Canada verliezen weer, Japan blijft winnen

Frank (franklop)

De curlingdames van Canada kennen een dramatische start tijdens het olympische toernooi. Nadat eerder vandaag al werd verloren van Zuid-Korea, bleek vandaag Zweden na een extra-end ook te sterk voor het team van skip Rachel Homan; 6-5.

Vooral Homan zelf lijkt in het begin van het toernooi de zwakke schakel te zijn binnen het team. Haar draws zijn vooralsnog erg matig en dat maakt dat Canada continue achter de feiten aan loopt. In het eerste end werden er al eenvoudig twee stenen weggegeven en dat beloofde alweer niet veel goeds voor de wereldkampioenen. Zweden, nummer vier van het afgelopen wereldkampioenschap, behield de controle in de wedstrijd, ondanks dat ze Canada in het slotend nog wel langzij zagen komen. Daardoor was er een extra end nodig, waarin wereldkampioene Homan met haar laatste steen de fout in ging en daarmee het Zweden van skip Anna Hasselborg de overwinning gaf.

Japan blijft ondertussen lekker op dreef in hetzelfde toernooi. De ploeg scoorde met een 7-5 zege op Zuid-Korea alweer de derde overwinning op een rij en staat daarmee alleen bovenaan. Het enige andere team zonder nederlaag is Zweden, dat wel slechts pas twee duels speelde.