Italiaanse curlers verrassen weer, Canada wint topper

heywoodu

De Italiaanse curlingploeg heeft op de Olympische Spelen in Pyeongchang weer voor een verrassing gezorgd. Na winst op Zwitserland werd donderdag ook van de Amerikaanse ploeg gewonnen door de mannen van skip Joël Retornaz, die op de Spelen in zijn Turijn in 2006 met goede prestaties een curlinggekte ontketende in Italië.

Tegen de ploeg van de Amerikaan John Shuster sloegen de Italianen in het derde end al snoeihard toe. Perfect spel bracht ze maar liefst vijf punten in één end, zelden gezien op een dergelijk niveau. De Amerikanen kwamen met drie en twee punten in de volgende ends wel terug, maar nog eens drie punten in het zesde end brachten Retornaz & Co uiteindelijk op een beslissende voorsprong: 10-9.

De ploeg van de Canadees Kevin Koe rekende in een prima topper af met Thomas Ulsrud en zijn Noorse teamgenoten. Koe & Co begonnen al met twee punten in het eerste end, en dat bouwden ze uiteindelijk uit naar een 7-4 zege. Zwitserland won met 9-7 van Denemarken. Groot-Brittannië won na een lastige partij met 6-5 van Japan.

Canada staat op kop met drie zeges, Groot-Brittannië, Zweden en het verrassende Italië volgen met twee stuks.

De Italiaanse skip Joël Retornaz schreeuwt zijn steen naar voren (Pro Shots/Action Images)
De Italiaanse skip Joël Retornaz schreeuwt zijn steen naar voren (Pro Shots/Action Images)