Ünder blinkt uit bij thuiszege AS Roma

Redactie

AS Roma heeft in de Serie A de tweede zege op rij geboekt. Met Kevin Strootman in de basis werd Benevento op zij gezet.

Na zeven officiële wedstrijden zonder overwinning wist AS Roma vorige week eindelijk weer drie punten te pakken (0-1 tegen Hellas Verona), maar tegen de Italiaanse hekkensluiter leek het snel toch weer mis te gaan. Benevento kwam in Olimpico na zeven minuten al op voorsprong. Guilherme kreeg ruimte om met links uit te halen en zijn inzet stuiterde via een tegenstander in de verre hoek.

In de zoektocht naar de gelijkmaker kreeg Roma meteen wat kansjes en na 26 minuten werd het inderdaad 1-1. Federico Fazio kopte in de korte hoek raak vanuit een vrije trap van Aleksandar Kolarov. De thuisploeg creëerde met name gevaar vanuit spelhervattingen en in de tweede helft was beter veldspel nodig om een zege te behalen.

Cengiz Ünder zou zich na de pauze uiteindelijk tot 'man of the match' kronen. De 20-jarige Turk haalde de achterlijn en gaf een perfecte voorzet die Edin Dzeko via de onderkant van de lat raak kon koppen. Amper drie minuten later was Ünder zelf ook trefzeker. Met zijn eerste goal in Olimpico schoot hij de Romeinen naar 3-1.

Een kwartier voor tijd maakte Ünder zelfs zijn tweede goal van de avond. De jongeling kapte naar zijn linkervoet om fraai in de verre hoek te mikken. Meteen daarna maakte Alberto Brignoli er 4-2 van, maar de zege voor Roma kwam niet meer in gevaar. In blessuretijd zorgde invaller Grégoire Defrel met een rake strafschop zelfs voor de 5-2, waardoor Roma de vierde plaats overneemt van rivaal Lazio, dat zaterdag met 4-1 van Napoli verloor.

Uitslagen Serie A zondag
Sassuolo - Cagliari 0-0
Chievo - Genoa 0-1
Inter - Bologna 2-1
Sampdoria - Verona 2-0
Torino - Udinese 2-0
AS Roma - Benevento 5-2