Matig Barcelona levert weer punten in

Redactie

Barcelona moet voor de tweede keer op rij genoegen nemen met een gelijkspel in La Liga. De koploper kwam dit keer niet langs Getafe.

Vorig weekend pakte Barça een 1-1 gelijkspel bij stadgenoot Espanyol en dit keer was het de nummer tien van Spanje die een puntje overhield aan de clash met de Catalanen. Barcelona miste Samuel Umtiti vanwege een schorsing, terwijl Thomas Vermaelen geblesseerd is en ook Gerard Piqué niet fit genoeg was om in de basis te beginnen. Yerry Mina en Lucas Digne stonden daarom centraal achterin.

Met die nieuwe achterhoede speelde Barcelona voor rust wat voorzichtig en risicoloos, al werd er wel gescoord. De goal van Luis Suarez, uit een vrije trap van Lionel Messi, werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Getafe werd ook gevaarlijk toen een schot van Ángel van richting veranderde en maar net naast het doel van Marc-André Ter Stegen verdween.

In de tweede helft kreeg Suarez de eerste goede kans. De oud-Ajacied schoot van dichtbij naast. Philippe Coutinho, Messi en Mina kregen de bal er ook niet in, waardoor het in Camp Nou 0-0 bleef. Barça heeft aan kop van La Liga nog zeven punten voorsprong op Atlético Madrid.

Uitslagen La Liga zondag
Sevilla - Girona 1-0
FC Barcelona - Getafe 0-0
Celta de Vigo - Espanyol
Valencia - Levante 3-1