Stoke City en Brighton & Hove Albion in evenwicht

Redactie

De wedstrijd tussen Stoke City en Brighton & Hove Albion heeft zaterdagmiddag geen winnaar opgeleverd. Het duel eindigde in 1-1.

Bij de bezoekers was er een basisplek voor Davy Pröpper en Jürgen Locadia zat voor het eerst op de bank. De spits kwam in januari over van PSV maar kon vanwege een hamstringblessure nog niet in actie komen voor zijn nieuwe club. Erik Pieters verscheen aan de aftrap bij Stoke City.

De kansen waren schaars in de eerste helft, waar José Izquierdo nog de beste kans kreeg maar Jack Butland bracht redding. De Colombiaan vond na 32 minuten spelen wel het net. De aanvaller was het eindstation na een prachtige aanval en Dale Stephens bood Izquierdo de mogelijkheid om te scoren: 0-1.

Na een uur spelen een kans voor Pröpper, die dit seizoen nog niet scoorde voor Brighton, maar de kopbal van de middenvelder gaat net over. Zes minuten later was het 1-1. Een schot vanaf de rand van het strafschopgebied van Xherdan Shaqiri was doelman Matthew Ryan te machtig.

Een debuut werd Locadia niet gegund door mananger Chris Hugton van Brighton en vanaf de bank zag de spits de wedstrijd in 1-1 eindigen. De gasten stapten daarmee als gelukkigste ploeg van het veld want een strafschop van Charlie Adam werd gestopt door Ryan.

Rest van de uitslagen:
Everton - Crystal Palace 3-1
Swansea City - Burnley 1-0
West Ham United - Watford 2-0