Uran bergop de beste in Colombia Oro y Paz

H.Vviv

Rigoberto Urán heeft de vijfde etappe naar Salento in de Colombia Oro y Paz gewonnen. De nummer twee van de afgelopen Tour de France was op de slotklim in de sprint te snel voor Nairo Quintana. Quintana neemt wel de leiderstrui over van Julian Alaphilippe.

Elf renners zouden direct vanuit de start voor de aanval kiezen. De kopgroep kreeg nooit veel ruimte van het peloton waar Quick-Step Floors en Team Sky het tempo bepaalden. Rodrigo Contreras, die vorig jaar nog uitkwam voor Quick-Step Floors, zou het het langst volhouden van de kopgroep, maar zou op de slotklim teruggepakt worden door het peloton.

Op de slotklim naar Salento zou ook Movistar helpen om het tempo hoog te houden in het peloton. Langzaam dunde het peloton uit tot een kleine groep. In de laatste kilometer met stukken tot 34 procent moest Alaphilippe de andere klassementsrenners laten gaan. Egan Bernal legde het tempo zo strak dat alleen zijn teamgenoot Sergio Luis Henao, Uran en Quintana hem konden volgen. In de sprint bergop was Uran net wat sterker dan Quintana. Bernal zou derde worden.