Sanchez wint voor Valverde in Vuelta a Murcia

H.Vviv

Luis León Sanchez heeft de Vuelta a Murcia op zijn naam geschreven. De Spanjaard van Astana reed in de slotkilometer weg bij zijn medevluchter Alejandro Valverde. Philippe Gilbert maakt met de derde plaats het podium compleet.

In het eerste uur van de wedstrijd ontstond er een kopgroep van veertig renners met als belangrijke namen: Philippe Gilbert, Bob Jungels en Matteo Trentin. Met nog negentig kilometer te gaan zou de kopgroep op de beklimming van de Alto la Zarzadilla uit elkaar spatten. In totaal zouden zes renners overblijven met daarbij drie renners van Quick-Step Floors: Gilbert, Jungels en ook Pieter Serry. De andere drie renners waren Pieter Vanspeybrouck (Wanty-Groupe Gobert), Trentin (Mitchelton-Scott) en Mads Würtz Schmidt (Katusha-Alpecin).

Met nog zeventig kilometer te gaan vond Gilbert dat het niet hard genoeg ging in de kopgroep en op de laatste beklimming van de dag, de Alto Collado Bermejo, ging Gilbert er alleen vandoor. Ook in het peloton kwam er op deze beklimming actie. Valverde reed samen met het Astana-duo Sanchez en Jakob Fuglsang naar de kopgroep toe.

Op vijftig kilometer van de streep zou Gilbert weer worden ingelopen door de eerste achtervolgers, waar Valverde, Sanchez en Fuglsang de aansluiting hadden gemaakt. Vanspeybrouck en Schmidt waren vooraan inmiddels wel afgehaakt.

In de finale van de Vuelta a Murcia zou Valverde samen met Sanchez wegrijden uit de kopgroep. De beide renners afkomstig uit Murcia werkten goed samen en bouwden hun voorsprong gestaag uit. Gilbert probeerde solo nog de sprong naar voren te maken, maar de voorsprong van de twee was al te groot. In de laatste kilometer bleek Sanchez te sterk te zijn voor streekgenoot Valverde.