Advocaat: "Petje af voor Cocu"

Redactie

Phillip Cocu krijgt dit seizoen met PSV veel kritiek over de speelstijl, maar Dick Advocaat is onder de indruk van zijn prestaties.

De Eindhovenaren zijn al maanden de koploper van de Eredivisie en staan zeven punten los op achtervolger Ajax. Toch klinkt er regelmatig kritiek op de ploeg. PSV zou niet overtuigend en aanvallend spelen, maar Advocaat vindt dat Cocu het goed doet.

"Als iedereen zegt dat het niet zo goed is, maar je staat het hele jaar bovenaan, dan heb je er dus echt wel verstand van", vertelt de trainer in een gesprek met De Telegraaf. "Ik gun Phillip dit ook. Hij is een heel realistische coach, die het uitstekend doet en veel succes heeft."

"Als voetballer heeft hij ook lang bij FC Barcelona gespeeld, is daar aanvoerder geweest. En dan vanuit de A1, net als Frank de Boer, direct hoofdtrainer worden en het dan zo goed doen: petje af. Daar heb ik groot respect voor."

"Zonder kwaliteit kun je geen zeven punten los staan. Er wordt meer geklaagd buiten PSV, dan bij PSV zelf. Misschien ís de kwaliteit wel dat het allemaal niet zo geweldig oogt, maar dat zij wel op de juiste momenten die goal maken. Het gaat vaak niet om hoe, maar dát je het doet. Dat kan geen geluk zijn."