Spannende curlingwedstrijden leveren Noorse en Russische winst op

heywoodu

De vijfde ronde van de groepswedstrijden in het olympisch curlingtoernooi voor gemengde dubbels heeft zaterdag een paar zeer spannende partijen opgeleverd. Dat was niet het geval in de kraker tussen topfavorieten Kaitlyn Lawes/John Morris (Canada) en wereldkampioenen Jenny Perret/Martin Rios (Zwitserland): na zes ends gooiden de Zwitsers de handdoek in de ring, waardoor Canada met 7-2 won.

Kristin Skaslien en Magnus Nedregotten uit Noorwegen moesten alle zeilen bijzetten tegen de Finse hekkensluiters, Oona Kauste en Tomi Rantamäki. Die sleepten er zelfs een extra end uit, waarin het met de laatste steen beslist werd: Skaslien schoof de steen op het oog precies even dicht bij het centrum als de beste Finse steen, maar Rantamäki gaf na een korte blik al snel toe dat de Noren hadden gewonnen, 7-6.

Ook het duel tussen Jang Hye-ji/Lee Ki-jeong (Zuid-Korea) en Anasastia Bryzgalova/Alexander Krushelnitskiy (Rusland) werd zeer spannend. De Russen hadden de overhand, maar in het achtste end sloeg Jang toe met een dubbele score: 5-5 en een extra end was nodig. Daarin was Rusland dan weer net wat beter en Bryzgalova gooide het beslissende punt binnen: 6-5. China won ondertussen met 6-4 van de VS.

Na vijf ronden staan Noorwegen, Rusland en Canada op vier zeges, gevolgd door drie keer winst van Zwitserland. China en Zuid-Korea hebben er twee, de VS één en Finland staat nog altijd op nul.

Het was weer druk in het Gangneung Curling Centre (Pro Shots/Action Images)
Het was weer druk in het Gangneung Curling Centre (Pro Shots/Action Images)