Siemerink nieuwe teammanager bij Ajax

Redactie

Oud-tennisser Jan Siemerink gaat aan de slag als teammanager bij Ajax. Hij volgt Tjerk Smeets vanaf 22 februari op.

Smeets, de zoon van voormalig NOS-verslaggever Mart Smeets, is per 1 februari aan de slag gegaan als technisch directeur bij de Nederlandse honkbalbond. Jan Siemerink was de laatste jaren directielid bij de Nederlandse tennisbond en captain van het nationale Davis Cup-team.

"Dankzij mijn topsportachtergrond weet ik wat er van de spelers gevraagd wordt en wat ze nodig hebben om te kunnen presteren. De jaren na mijn tennisloopbaan heb ik, met name als captain van het Davis Cup-team, een nog beter beeld gekregen van de totale organisatie rondom een sportploeg", vertelt de 47-jarige Siemerink op de officiële website van Ajax.

"Na gesprekken met Edwin van der Sar en Marc Overmars werd ik steeds enthousiaster over de functie, dus ik ben blij dat ze voor mij gekozen hebben. Ik heb er enorm veel zin in en kijk ernaar uit om gezamenlijk het eerste elftal zo goed mogelijk te faciliteren, zodat de ambities van Ajax bereikt kunnen worden", aldus de voormalige tennisser, die tussen 1989 en 2002 in het profcircuit actief was.