Khedira: "Kane is voor mij de meest complete spits"

Redactie

Harry Kane is de meeste complete aanvaller, stelt Sami Khedira. De Duitser plaatst de Engelsman voor Robert Lewandowski en Gonzalo Higuaín.

De 24-jarige aanvaller kroonde zich afgelopen seizoen tot topscorer van de Premier League en is dit seizoen ook weer in topvorm. In 32 wedstrijden in alle competities was hij 31 keer trefzeker, waarvan 22 in de Premier League.

"Harry Kane is voor mij de meest complete spits", vertelt Khedira in gesprek met BBC Sport. "Robert Lewandowski en Higuaín zijn er ook, maar hij is sterk, goed met zijn hoofd, snel, goed met zijn voeten, kan scoren met slechts één balcontact, hij kan dribbelen..."

"In mijn ogen in hij een geweldige speler en nog steeds jong, dus Tottenham heeft geluk dat ze hem in hun team hebben." Khedira neemt het dinsdagavond met Juventus op tegen Tottenham Hotspur in de heenwedstrijd van de achtste finale van de Champions League.

De Duitser heeft de nummer vijf van de Premier League veel zien spelen dit seizoen. "Ze zijn sterk, want ze verdedigen goed, hebben echt een goed middenveld, een aanvalslinie van wereldklasse en een hele goede coach in Mauricio Pochettino. Ze zijn nog jong, misschien is dat iets goeds voor ons. We moet super gefocust zijn, want voor mij zijn ze een van de beste teams in Europa en in Engeland."