Ten Hag over Twente: "Daar moeten we ons op instellen"

Redactie

Erik ten Hag is op zijn hoede voor FC Twente, dat net als Ajax de punten hard nodig heeft. Zondag ontmoeten ze elkaar in Amsterdam.

Twente heeft al sinds 12 december niet meer gewonnen in de Eredivisie en in de laatste drie competitieduels werd zelfs niet eens gescoord. De Tukkers staan zestiende, slechts twee punten boven hekkensluiter Sparta. "Twente is net als Roda een ploeg die onderin staat en speelt om te overleven, daar moeten we ons op instellen", zei Ten Hag vrijdag op de persconferentie.

Begin december liet Ajax in Enschede twee dure punten liggen (3-3) en enkele weken later werden de Amsterdammers ook nog door Twente uitgeschakeld in de KNVB Beker. Ten Hag: "Dat is des te meer reden om scherp te zijn. We kunnen ons geen puntenverlies veroorloven. De eerste wedstrijd heb ik gezien, de tweede met een schuin oog. Ik zag een strijdbaar FC Twente. We moeten het niet nog een keer laten gebeuren dat ze ons pijn doen."

FC Twente komt zondag zonder de geschorste Gertjan Verbeek naar de Johan Cruijff Arena, terwijl bij de thuisploeg het meespelen van Hakim Ziyech en Maximilian Wöber onzeker is. Het team van Ten Hag heeft nog steeds zeven punten achterstand op PSV, dat zaterdagavond Sparta tegenkomt in Rotterdam.