Gaviria wint opnieuw in Colombia Oro y Paz

H.Vviv

Fernando Gaviria heeft na de eerste en tweede ook de derde etappe van Colombia Oro y Paz gewonnen. De Colombiaanse sprinter van Quick-Step Floors was na 163 kilometer in Buga de snelste in de massasprint. Matteo Malucelli kwam als tweede over de streep, voor Juan Sebastián Molano.

Vroeg in de etappe kozen vijf renners voor de aanval: Alessandro Covi (Italiaanse selectie), Brayan Ramírez (Colombiaanse selectie), Mauro Abel Richeze (Agrupacion Virgen De Fatima), Félix Baron (Illuminate) en Rafael Montiel (Orgullo Paisa). Net zoals in de voorgaande etappes hield Quick-Step Floors, de ploeg van Gaviria, de controle in het peloton. Dit keer kreeg de Belgische ploeg de hulp van Androni Giocattoli-Sidermec.

Baron zou het langst overblijven van de kopgroep, maar op veertien kilometer van de streep was ook hij eraan voor de moeite. Quick-Step Floors hield in de slotfase alles onder controle. In de laatste rechte lijn werd Gaviria perfect afgezet door zijn ploeggenoot Ariel Maximiliano Richeze en sprintte hij makkelijk naar zijn derde overwinning in de Colombia Oro y Paz.