Chinese curlers leggen Koreaanse fans het zwijgen op

heywoodu

De tweede sessie van het gemengd curling op de Olympische Spelen in Pyeongchang heeft een zeer spannende wedstrijd opgeleverd tussen China en gastland Zuid-Korea. 

Jang Hye-ji en Lee Ki-jeong kwamen tegen de sterke Chinezen Wang Rui en Ba Dexin al vrij snel op een 6-1 achterstand. In het vijfde end gebruikte Zuid-Korea hun power play - twee vooraf geplaatste stenen worden dan aan de kant geschoven, waardoor er meer ruimte is, iets wat elk team één keer mag doen - en dat pakte geweldig uit: Jang wist met de laatste steen vier punten in één keer binnen te harken.

Nog eens een vrijwel perfect shot van Jang bracht het Koreaanse duo in het zevende end met 7-7 op gelijke hoogte, maar in end acht kon China het afmaken. Zo leek het althans, Wang had een uitgelezen mogelijkheid om met een rustig geplaatste steen de boel te beslissen, maar ze schoof de steen te hard en het speelstuk kwam buiten het 'huis' terecht, waardoor het bij 7-7 bleef.

Er moest zo een extra end gespeeld worden en daarin had Zuid-Korea de hammer - de laatste steen. Jang had zo alles in handen om de wedstrijd te beslissen, maar haar steen was iets te hard en gleed enkele centimeters te lang door, waardoor China alsnog met 8-7 won.

Wereldkampioen Zwitserland rekende in het laatste end af met Finland, dat zeer sterk weerstand bood, maar met 6-7 opnieuw verloor. Het Russische duo was met 4-3 nipt te sterk voor Noorwegen, terwijl de Canadese favorieten met 6-4 net konden winnen van de Verenigde Staten.

Jang schreeuwt haar steen nog even na (Pro Shots/Action Images)
Jang schreeuwt nog wat veegaanwijzingen naar haar teamgenoot (Pro Shots/Action Images)