"Younes kan zijn contract bij Napoli niet negeren"

Redactie

Amin Younes liet weten dat hij niet weet of hij komende zomer alsnog naar Napoli vertrekt, maar volgens de club heeft hij geen keus.

De aanvaller van Ajax was afgelopen transferwindow hard op weg naar Napoli. Hij was al bij de club aanwezig en zou gepresenteerd worden, maar door onbekende redenen zag Younes op het laatste moment af van een transfer.

Afgelopen maandag deed Younes mee met Jong Ajax, waarna hij tegenover de media vertelde dat hij nog niet wist of hij in de zomer wel naar Napoli zou vertrekken. Volgens Mattia Grassani, advocaat van Napoli, heeft Younes echter geen keus.

"Wat de speler ook zegt, hij kan het contract wat hij bij Napoli heeft getekend niet negeren", vertelt Grassani tegenover Mediaset. "Het blijft een feit dat hij een contract heeft ondertekend met de ingang van 1 juli 2018 en deze overeenkomst is ook ingediend bij de Italiaanse voetbalbond."

Younes zou al een vijfjarig contract hebben ondertekend, waardoor hij niet op zoek kan naar een andere club. "Ongeacht zijn gevoelens is Napoli de enige club die recht heeft op Younes. Als Younes besluit om deze overeenkomst te negeren, neemt hij alle financiële en disciplinaire verantwoordelijkheden ook op zich."