Uitslag NAC - Heracles

Redactie

In de strijd tegen degradatie heeft NAC Breda goede zaken gedaan. De ploeg van Stijn Vreven won woensdagavond van Heracles Almelo.

NAC Breda wist dat Roda JC voor een lastig duel met Ajax stond, waardoor de ploeg bij een nederlaag van de concurrent goede zaken kon doen met een overwinning op Heracles Almelo. Dat gebeurde, want NAC wist in eigen huis te winnen, terwijl Roda onderuit ging tegen de nummer twee van de Eredivisie.

NAC begon uitstekend aan het duel en kwam na vier minuten spelen op 1-0. Na een perfecte voorzet van Angeliño mikte Rai Vloet de bal achter doelman Bram Castro. Daarmee had NAC Breda de gewenste voorsprong te pakken, maar de club kon niet lang genieten van de voorsprong.

In de dertiende minuut maakte Vincent Vermeij er 1-1 van. Op aangeven van Roland Baas tikte de spits de gelijkmaker binnen. Maar NAC herstelde zich snel want vijf minuten later was het alweer raak. Thierry Ambrose stond op de goede plek om een afvallende bal tegen de touwen te werken.

Na rust werd het nog mooier voor NAC. Manu García begon vanaf de middenlijn aan een avontuur en bereikte uiteindelijk succesvol het doel van Castro, waarna hij de 3-1 voor zijn rekening nam. Daarmee nam NAC Breda geen gas terug, want de ploeg maakte er een mooie avond van voor het thuispubliek.

Tim Breukers moest het veld verlaten met zijn tweede gele kaart, waarna NAC Breda de mogelijkheid kreeg om verder uit te lopen. Dat deed de ploeg via Mitchell te Vrede. De spits maakte zijn eerst doelpunt in het shirt van NAC Breda en scoorde de 4-1. Niet veel later zorgde Mounir El Allouchi voor de 5-1. Daarmee was het nog niet klaar, want ook invaller Umar Sadiq pikte zijn doelpuntje mee: 6-1.

NAC Breda

6 - 1

Heracles Almelo

 4' Vloet
 18' Ambrose
 50' García
 78' Te Vrede
 81' El Allouchi
 83' Sadiq
   13' Vermeij
 
 Gele kaart: Verschueren, El Allouchi, (NAC Breda), Monteiro, (Heracles Almelo)
 Rode kaart: , Breukers (74/2xg) (Heracles Almelo)
 
Stadion: Rat Verlegh Stadion, Breda
Toeschouwers: 17.035
Arbiter: Blom
 
Opstelling:   Opstelling:
Birighitti
Verschueren (Sporkslede/70)
Mets
Marí
Angelino
García
Vloet
Nijholt (Schoofs/46)
Ambrose
Te Vrede (Sadiq/79)
El Allouchi
  Castro
Breukers
Pröpper
vd.Buijs (Wuytens/45)
Hardeveld (Baas/10)
Niemeijer
Jakubiak
Monteiro
Kuwas
Vermeij
Peterson (Gladon/66)