Skiër Odermatt schrijft historie op WK junioren

heywoodu

De beste alpineskiërs van de wereld maken zich op voor de Olympische Spelen, maar de jonge generatie heeft ondertussen haar eigen doel: het WK junioren is in volle gang in het Zwitserse Davos en daar heeft één jongeman een puik stukje historie geschreven.

De 20-jarige Odermatt liet met goud op de reuzenslalom en brons op de super-G twee jaar geleden op het WK junioren in Sochi al zien een van de besten junioren ter wereld te zijn, maar voor eigen publiek kwam het er pas echt helemaal uit in zijn laatste juniorenjaar.

Odermatt begon met goud op de afdaling, wel met minieme voorsprong: 0,02 seconden op Sam Mulligan uit Canada en 0,03 tellen op landgenoot Lars Rösti. Op de super-G was er vervolgens ook goud, waarna Odermatt met zijn teamgenoten eveneens goud pakte in het team event.

Het was tijd voor de alpinecombinatie en ook daar was het megatalent niet te kloppen. Daar bleef het zelfs nog niet bij: op de reuzenslalom, zijn laatste onderdeel, was Odermatt weer de beste en dus won hij maar liefst vijf gouden medailles.

Nooit eerder won een skiër vijf keer goud op een WK voor junioren. Landgenoot Daniel Albrecht pakte in 2003 drie keer goud en één keer zilver, Henrik Kristoffersen uit Noorwegen won verdeeld over meerdere WK's zes gouden medailles bij de junioren.

Odermatt op weg naar zijn vijfde gouden medaille (Bron: YouTube)