'Uniek mannetje Mauro Jr' sloeg aanbieding Liverpool af

Redactie

Mauro Jünior speelt sinds afgelopen zomer voor PSV en maakt inmiddels al deel uit van de eerste selectie. Toch was hij al enkele jaren in beeld.

Scout Richard Mettes ontdekte de vleugelaanvaller als veertienjarige speler van Deportivo Brasil. "Toen ik Mauro zag spelen, wist ik meteen dat hij iets bijzonders was", vertelt Mettes in gesprek met Voetbal International. "Ik heb Marcel Brands gebeld en hem gezegd dat ik een heel bijzonder talent had gezien en dat we nu actie moesten ondernemen, omdat als bijvoorbeeld Corinthians hem zou overnemen hij vier jaar later tien keer zo duur zou zijn. Marcel reageerde vol ongeloof en dacht dat we hem nooit vier jaar konden vasthouden."

Mauro trainde van 2013 jaarlijks een paar weken mee bij PSV, maar hij kon pas afgelopen zomer een contract tekenen in Eindhoven aangezien hij toen pas achttien jaar oud was. De Braziliaan maakte indruk in Eindhoven en dat zorgde ook voor interesse van Liverpool, maar Mauro sloeg een aanbieding af. “Hij kwam in een warm bad bij PSV, hij is iedere keer heel goed ontvangen door trainers, spelers en medewerkers. Mauro is heel open en toegankelijk en hij behandelt iedereen gelijk. Eigenlijk is hij ook een heel uniek mannetje."

Mauro speelde tot dusver acht wedstrijden in de hoofdmacht van PSV en was daarin één keer trefzeker en gaf twee assists. Voor Jong PSV kwam hij tot elf wedstrijden in de Jupiler League en hij vond één keer het net en gaf drie assists.