Baltovenaar Ricardinho leidt Portugal naar halve finales EK zaalvoetbal

heywoodu

Portugal heeft zich geplaatst voor de halve finales van het Europees kampioenschap zaalvoetbal in Slovenië. Echt spannend werd het in de kwartfinale tegen Azerbeidzjan niet: Everton Cardoso bracht de Azeri's binnen een minuut op voorsprong, daarna walste Portugal er overheen.

Pedro Cary scoorde twee keer binnen vijf minuten, Pany Varela zorgde voor de 3-1. Bruno Coelho droeg ook zijn steentje bij, maar de show werd gestolten door Ricardinho. O Mágico, al vier jaar op rij verkozen tot 's werelds beste zaalvoetballer, trof vier keer doel en leidde het vooral uit Brazilianen bestaande Azerbeidzjaanse team naar de slachtbank: 8-1.

Twee andere teams met een niet geringe Braziliaanse inbreng haalden de halve finales wel. Rusland wist dankzij goals van Eder Lima en Robinho met 2-0 af te rekenen met gastland Slovenië, terwijl Kazakhstan met 3-1 te sterk was voor Servië. Grootmacht Spanje, veelvoudig wereldkampioen en vrijwel altijd goed voor Europees goud, stuurde Oekraïne met een nipte nederlaag naar huis: 1-0.

Donderdag staan de halve finales op het programma, waarin Rusland en Portugal het tegen elkaar opnemen, net als Spanje en Kazakhstan. De finale wordt zaterdag gespeeld.

De hoogtepunten van Portugal - Azerbeidzjan (Bron: YouTube)