Baudet royeert twee oud-VVD'ers

Janneke (Janneke141)

Het Forum voor Democratie heeft het lidmaatschap beëindigd van Robert de Haze Winkelman en Betty Jo Wevers. Zij zouden een coupe hebben willen plegen binnen de partij van Baudet. Naar eigen zeggen vernamen zij hun royement via de media.

Volgens Baudet hebben ze "de afgelopen maanden op oneigenlijke wijze en door gebruikmaking van dreigementen en kwaadsprekerij geprobeerd (..) de gecontroleerde uitbouw van de partij actief tegen te werken en het partijbestuur over te nemen." Daarop heeft het partijbestuur in samenspraak met de fractie en de lijsttrekker te Amsterdam (oftewel: Baudet heeft overlegd met Baudet, Hiddema en Nanninga) besloten het lidmaatschap op te zeggen.

Oud-VVD-senator De Haze Winkelman ziet het uiteraard anders: hij zag zichzelf als pleitbezorger van interne democratie binnen de beweging van Baudet, en ziet zichzelf geslachtofferd omdat hij een te grote bedreiging zou zijn voor de 'alleenheerschappij' van Baudet. 

Boze tongen op twitter beweren dat Wevers en De Haze Winkelman door de VVD zijn gestuurd als infiltranten. Wat denk jij? Laat je mening achter in de reacties!