Kane verdedigt zich tegen beschuldiging Van Dijk

Redactie

Harry Kane ontkent dat hij zondag met een fopduik een penalty versierde in de spectaculaire uitwedstrijd van Tottenham Hotspur tegen Liverpool.

Volgens Van Dijk was er bij het eerste penaltymoment sprake van buitenspel én een schwalbe. "Je ziet Kane duidelijk een schwalbe maken, maar niemand praat daarover", werd de Nederlander geciteerd door de Liverpool Echo. Tot genoegen van The Reds werd de penalty van Kane vervolgens gestopt door doelman Loris Karius.

Kane is het totaal niet met Van Dijk eens. Volgens de Engelse topscorer van de Premier League was er wel degelijk contact met keeper Karius. "Hij dook naar de bal en we kwamen elkaar dus tegen. Ik ben een speler en ik ga niet wegspringen. Dat is voetbal. Er was 100 procent contact en ik ging naar de grond", aldus de spits van de Spurs.

Door een overtreding van Van Dijk op Erik Lamela kreeg Tottenham ver in blessuretijd nog een penalty en dit keer scoorde Kane wel. "De scheidsrechter heeft karakter getoond door die tweede penalty te geven. Bij die eerste was al veel gebeurd, dus dat hij nóg een strafschop durft te geven, is groots. En het was er ook één."