Monaco klopt Lyon na fraaie comeback

Redactie

AS Monaco heeft een hele knappe overwinning behaald op Olympique Lyon. De bezoekers leken een zorgeloze avond te krijgen, maar Monaco kwam terug.

Lyon had in de dwergstaat al binnen een half uur een 0-2 voorsprong te pakken. Mariano Díaz opende na twaalf minuten de score met een afstandsschot en een kwartiertje later was ook Bertrand Traoré trefzeker. De oud-speler van Vitesse en Ajax kon van dichtbij een voorzet van Ferland Mendy afronden.

Een paar minuten later werd het toch weer spannend in Stade Louis II toen Keita Baldé voor de aansluitingstreffer zorgde. Amper vijf minuten later was het al 2-2 via Radamel Falcao: na een overtreding van Kamil Glik op Mendy kon de Colombiaan scoren van elf meter.

Aan het begin van de tweede helft leek Lyon de wedstrijd toch weer naar zich toe te kunnen trekken, omdat Baldé zijn tweede gele kaart kreeg en Monaco dus met tien man kwam te staan. De thuisploeg bleef echter ook kansen creëren en Rony Lopes schoot maar net naast.

In de slotfase was het wel raak voor Lopes, die met zijn linker de comeback van de Monegasken compleet maakte. Memphis Depay was kort daarvoor gewisseld bij Lyon, Kenny Tete speelde wel de hele wedstrijd. Monaco blijft door de zege derde in Ligue 1 en Lyon vierde.

Uitslagen Ligue 1 zondag

Rennes - Guingamp 0-1
Caen - Nantes 3-2
AS Monaco - Olympique Lyon 3-2