Uitslag VVV-Venlo - Feyenoord

Redactie

VVV-Venlo heeft Feyenoord zondagmiddag de vijfde nederlaag van het seizoen bezorgd. De Limburgers waren met 1-0 te sterk.

Feyenoord begon met dezelfde basiself als woensdagavond, toen PSV met 2-0 werd verslagen in de kwartfinale van de KNVB Beker. Er ontpopte zich in Venlo een zeer teleurstellende eerste helft, waarbij mogelijkheden voor beide doelen schaars waren.

Sam Larsson kreeg de beste mogelijkheid, maar de Zweed kwam net tekort na een voorzet vanaf de rechterflank van Jeremiah St. Juste. Karim El Ahmadi kreeg bijna de 1-0 van VVV op zijn naam door een voorzet centimeters over zijn eigen doel te trappen. Johnatan Opoku kreeg een mogelijkheid voor de thuisploeg, maar de aanvaller raakte de bal totaal verkeerd.

In de loop van de tweede helft werd de wedstrijd steeds interessanter en was Jens Toornstra dichtbij de 0-1 maar Lars Unnerstall kon redding brengen op zijn inzet. El Ahmadi kreeg ook een mogelijkheid. Steven Berghuis gaf een voorzet die door Nicolai Jörgensen werd verlengd, maar de middenvelder kwam net tekort.

Ook VVV liet zich gelden via Vito van Crooij, maar een voorzet van Danny Post schoot de aanvaller vanuit vrije positie hoog over. Van Crooij kreeg bij een volgende inzet de bal wel tussen de palen, maar Brad Jones bracht redding. In de tussentijd knalde Berghuis nog een bal op de vuisten van Unnerstall.

Twee minuten voor tijd kreeg de thuisploeg een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Renato Tapia haalde Romeo Castelen neer in het strafschopgebied en VVV kreeg een strafschop. Clint Leemans ontfermde zich over de bal en stuurde Jones de verkeerde hoek in: 1-0. Ondanks een slotoffensief slaagde Feyenoord er in de laatste minuten van de wedstrijd niet meer in om op gelijke hoogte te komen.

VVV-Venlo speler Lennart Thy (L), Feyenoord-speler Sven van Beek (R). (PRO SHOTS/Joep Leenen)
VVV-Venlo speler Lennart Thy (L), Feyenoord-speler Sven van Beek (R). (PRO SHOTS/Joep Leenen)

VVV-Venlo

1 - 0

Feyenoord

 88' Leemans(pen)    
 
 Gele kaart: Post, (VVV-Venlo), Berghuis,El Ahmadi, Vilhena,Tapia, (Feyenoord)
 
Stadion: Seacon Stadion - De Koel, Venlo
Toeschouwers: 8.000
Arbiter: Kamphuis
 
Opstelling:   Opstelling:
Unnerstall
Dekker
Röseler
Promes
Janssen
Seuntjens (v.Bruggen/ 89)
Post
Leemans
Opoku (Castelen/81)
Thy
V.van Crooy
  Jones
St.Juste
v.Beek
Tapia (Vente/89)
Malacia
El Ahmadi
Toornstra
Vilhena
Berghuis
Jörgensen (v.Persie/ 82)
Larsson (Boëtius/68)