Uitslag Excelsior - FC Utrecht

Redactie

Excelsior en FC Utrecht hebben de zondagmiddag de punten verdeeld. Een aantrekkelijke wedstrijd eindigde in Rotterdam in 2-2.

FC Utrecht had onder de nieuwe trainer Jean-Paul de Jong in 2018 nog niet verloren, maar ook nog niet gewonnen. Tegen AZ, Feyenoord en Ajax werd er gelijkgespeeld, terwijl de eerste twee wedstrijden van Excelsior in 2018 in een overwinning en nederlaag waren geëindigd.

De kansen waren schaars in de eerste helft, maar er ontstond toch een leuk schouwspel. Na 22 minuten spelen opende de thuisploeg de score. Na een goede actie van Mike van Duinen kreeg Giovanni Troupée de bal niet weg en via het been van Stanley Elbers verdween de bal in het net: 1-0.

Lang kon het elftal van Mitchell van der Gaag niet genieten van de voorsprong, drie minuten later was het al weer gelijk. Een voorzet vanaf de linkerflank van Zakaria Labyad werd door de mee opgekomen Mark van der Maarel goed binnengekopt: 1-1. Elbers leek vervolgens de 2-1 op zijn schoen te hebben, maar David Jensen kon redding brengen.

Na rust waren de kansen voor beide doelen ook zeer schaars, een vrije trap zorgde voor het derde doelpunt van de middag. Labyad mocht vanaf de rand van het strafschopgebied aanleggen en krulde heerlijk raak. Nu volgde er een snel antwoord van Excelsior. Hicham Faik krulde de bal prachtig in de kruising en bepaalde daarmee de eindstand op 2-2.

Excelsior

2 - 2

FC Utrecht

 22' Elbers
 77' Faik
   25' v.d.Maarel
 73' Labyad
 
 Gele kaart: Haspolat, (Excelsior), Kerk, (FC Utrecht)
 
Stadion: Woudestein, Rotterdam
Toeschouwers: 3.997
Arbiter: Kooij
 
Opstelling:   Opstelling:
Zwarthoed
Karami
Mattheij
Faes
Burnet
Messaoud
Haspolat (Vermeulen/76)
Faik
Elbers
v.Duinen
Hadouir (García/70)
  Jensen
Troupée (Dessers/ 59)
Leeuwin
Janssen
v.d.Maarel
Klaiber
Strieder
Klich (v.d.Streek/60)
Ayoub
Kerk (Ould-Chikh/85)
Labyad