Weer winst Rotterdamse basketballers, Leeuwarden komt net tekort

heywoodu

De basketballers van Forward Lease Rotterdam zijn uitstekend op dreef in de Dutch Basketball League. Op bezoek in Amsterdam werd met 84-91 gewonnen na een zenuwslopende wedstrijd, de vierde opeenvolgende zege. Ordane Kanda was met 29 punten heerlijk op dreef en nam de eerste plek op de topscorersranglijst over van Zwollenaar Noah Dahlman.

De New Heroes Den Bosch hadden het bijzonder moeilijk met de bezoekers van Aris Leeuwarden, die in de afgelopen weken drie keer kansloos van Den Bosch verloren. Onder leiding van Emile Blackman, goed voor maar liefst 32 punten, gaf Leeuwarden echter zeer goed partij. Toch kwamen ze in het vierde kwart tekort, waardoor Den Bosch met 90-79 won.

Basketbal Academie Limburg uit Weert maakte het ZZ Leiden bijzonder lastig, maar de nummer drie van de competitie hield onder meer dankzij 23 punten van Jessey Voorn toch stand: 74-70. Koploper Donar uit Groningen speelde thuis slordig tegen de Den Helder Suns, maar de hekkensluiter ging wel met 78-56 onderuit. Bij Donar raakte Drago Pasalic geblesseerd aan zijn rug en de vraag is of hij woensdag in de Europe Cup tegen het Belgische Mons in actie kan komen.