Snowboardcrosser Lüftner stunt met eerste World Cup-zege

heywoodu

Snowboarder Julian Lüftner heeft op de snowboardcross de wedstrijd van zijn leven neergezet. De 25-jarige Oostenrijker schopte het in zijn World Cup-carrière, die al in 2010 begon, nog nooit tot een finale, maar zaterdag overtrof hij dat zelfs.

Lüftner bereikte de finale in Feldberg en dat niet alleen: hij wist zelfs zijn allereerste zege ooit te boeken. Hij versloeg olympisch kampioen Pierre Vaultier, diens Franse landgenoot Ken Vuagnoux en de Canadees Kevin Hill. Voor Lüftner kwam de doorbraak wel wat te laat, want het Oostenrijkse team van vier snowboardcrossers voor de Olympische Spelen is al gekozen en daar zit hij niet bij.

De Nederlander Karel van Goor kwam niet door de kwalificaties, Glenn de Blois haalde knap de kwartfinales en eindigde als twaalfde.

Bij de vrouwen ging de zege naar de Italiaanse Michele Moioli, die Zoe Bergermann uit Canada de baas was. De derde plek was voor de pas 16-jarige Française Julia Pereira, toch al haar tweede podiumplaats van het seizoen, voor landgenote Charlotte Banks.