Nederlandse koppelfinale tijdens Dutch Open Darts

Boris (borisz)

Dit weekend strijden 5705 darters in allerlei klassen voor de Dutch Open in Assen. Op vrijdag wordt er afgetrapt met de dubbeltoernooien. Bij de heren is een volledig Nederlandse finale bij de dames haalden de Nederlanders de eindstrijd niet. Het toernooi begon met 1558 herenkoppels en 175 dameskoppels. Aan het eind van de dag waren er nog vier koppels open, die zondag de finales op het podium zullen spelen. 

De finale bij de heren gaat zondag tussen Wesley Harms & Richard Veenstra en Yoeri Duijster & Davy van der Zande. Harms en Veenstra wonnen in de halve finales van Stephan Knoop/Heine Uuldriks met 4-0. Duijster/Van der Zande versloeg in een thriller met 4-3 van Scott Waites/Scott Mitchell. 

Mitchell was één van de titelverdedigers bij het koppeltoernooi. Hij nam vorig jaar deel met James Hurell, maar die moest wegens gezondsheidsredenen verstek laten gaan. 

Uitslagen heren koppeltoernooi 2018.
Uitslagen heren koppeltoernooi Dutch Open 2018.

Bij de dames geen Nederlanders in de finale. Titelverdedigers Sharon Prins en Aileen de Graaf verloren in de halve finales van Paula Jacklin/Trina Gulliver met 3-2. De andere halve finale gewonnen door Lorraine Winstanley en Corrine Hammond. Zij versloegen Lisa & Danielle Ashton eveneens met 3-2. 

Uitslagen Dutch Open dameskoppeltoernooi.
Uitslagen koppeltoernooi dames Dutch Open 2018.

Zaterdag gaat het singletoernooi beginnen. De heren gaan door tot de laatste 64 en bij de vrouwen gaan door tot de finale. Zondag zullen de finales op het podium worden gespeeld. De titelverdedigers zijn Mark McGeeney en Deta Hedman.