FOK! Wat een weer: bewolkt en natte sneeuw

Monique Verlind (DJMO)

Vandaag is er vrij veel bewolking en af en toe valt er lichte regen of natte sneeuw. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 2°C, in het noordoosten tot lokaal 5°C in het westen. De zwakke tot matige wind is eerst meest zuidwestelijk. Van het noorden uit draait de wind naar noord tot noordoost.

Vanavond valt er in de zuidelijke helft eerst nog wat regen of (natte) sneeuw. Elders is het dan droog en zijn er enkele opklaringen. Later in de nacht kan er met name in het noordoosten wat droge sneeuw vallen. De minima lopen uiteen van -3°C in het oosten en zuidoosten tot iets boven nul in het noordelijk kustgebied.

Zondag overdag is er vrij veel bewolking en soms valt er wat neerslag. In het noordwestelijk kustgebied is dat waarschijnlijk regen, maar meer landinwaarts is ook (natte) sneeuw mogelijk. De maxima liggen rond 2°C. De matige, langs de kust (vrij) krachtige noordoostenwind maakt het voor het gevoel een stuk kouder. (Bron: KNMI)

Nederland
 

Meeuwen op een brug  (Foto: DJMO )
Meeuwen op een brug (Foto: DJMO )

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!