NBA: Rockets kloppen Spurs, heerlijke buzzer beater en Griffin debuteert

heywoodu

De basketballers van de Houston Rockets hebben ook de tweede onderlinge wedstrijd met de San Antonio Spurs gewonnen. In december waren de Rockets in eigen huis te sterk, donderdag wonnen ze ook op bezoek in San Antonio in een duel tussen de nummers twee en drie in de Western Conference.

De eerste punten waren voor de Spurs, maar de Rockets kwamen al snel op stoom. Vanaf het moment dat ze een 6-4 voorsprong pakten gaven James Harden - die 28 punten scoorde - en zijn teamgenoten de leiding geen moment meer uit handen, wat uiteindelijk een 102-91 zege opleverde. 

In het oosten speelden de nummers twee en vijf tegen elkaar: de Toronto Raptors gingen op bezoek bij de Washington Wizards. De Canadese ploeg had de hele eerste helft een voorsprong, maar in het derde kwart kwamen de Wizards langszij. Lang ging het gelijk op en in de absolute slotfase bleek de thuisploeg net te sterk: 122-119. 

De Denver Nuggets wonnen in eigen huis van de Oklahoma City Thunder en dat gebeurde op fraaie wijze. Met 1,4 seconden op de klok stond het 124-124 en het was Gary Harris die met een heerlijke driepunter in de buzzer de winst binnen gooide: 127-124.

Bij de Detroit Pistons maakte Blake Griffin zijn debuut. Bij de Los Angeles Clippers was de sterspeler dit seizoen voor het eerst in jaren niet de topscorer meer, ook al scoorde hij met 21 punten per wedstrijd nog prima, Lou Williams deed het met 23 nog wat beter.

Griffin werd samen met twee ploeggenoten naar de Pistons gestuurd, in ruil voor drie andere spelers. Een prima zet voor de Pistons, zo bleek, want met 24 punten en tien rebounds hielp hij zijn nieuwe ploeg aan een nipte zege op de Memphis Grizzlies: 104-102.

Uitslagen NBA donderdag
Detroit Pistons - Memphis Grizzlies 104-102
Washington Wizards - Toronto Raptors 122-119
Minnesota Timberwolves - Milwaukee Bucks 108-89
San Antonio Spurs - Houston Rockets 91-102
Denver Nuggets - Oklahoma City Thunder 127-124

Harris' heerlijke buzzer beater (Bron: YouTube)

De beste plays van de avond (Bron: YouTube)