Logan Paul: kritiek was terecht

Redactie

Logan Paul heeft bakken kritiek over zich heen gekregen na zijn video van het lichaam van een dode man die zich had verhangen in een Japans bos. Dat zei de Amerikaanse vlogger in zijn eerste interview na de opzienbarende video die hij op zijn YouTube-kanaal had getoond.

"Het was heftig, want, ironisch genoeg, ik kreeg te horen dat ik maar zelfmoord moest plegen. Miljoenen mensen lieten me weten me te haten, of dat ik moest sterven. Ik kreeg de meest gruwelijke dingen over me heen," aldus de YouTube-ster in Good Morning America.

"Vind je de kritiek niet terecht?", vroeg presentator Michael Strahan. "Dat is het juist, ik vind juist van wel", reageerde Paul. ''Ik wilde eigenlijk gewoon weer een leuke vlog maken, een nachtje kamperen en een leuk filmpje maken in een bos. Maar het was al gauw niet leuk meer." Paul geeft toe dat hij schrok toen hij en zijn vrienden stuitten op het lichaam van de man, maar dat hij evengoed begon te filmen en het materiaal bewerkte en uploadde naar zijn kanaal. "Het is gewoon ... het slaat nergens op", zei hij. "En ik geloof dat het met een reden gebeurd is. zodat ik van deze ervaring kan leren om de boodschap op de juiste manier te verspreiden. De boodschap van zelfmoordpreventie en bewustwording daarvan."

In de eerste video die hij enkele weken na de ophef op YouTube postte ontmoet Paul onder meer een man die van de Golden Gate Bridge afsprong en deze zelfmoordpoging overleefde. Ook geeft de 22-jarige vlogger zijn fanbase advies over stappen die ze kunnen ondernemen om zelfmoord te voorkomen.

Logan Paul: kritiek was terecht
Logan Paul: kritiek was terecht (Foto: BuzzE)