Brenet: "Onderling was ik al rond met Sevilla"

Redactie

Joshua Brenet heeft een droomtransfer naar Sevilla aan zijn neus voorbij zien gaan. PSV wilde de back niet laten gaan.

"Onderling was ik al rond met Sevilla. Het was aan PSV om me te laten gaan of niet", vertelt Brenet in gesprek met Goal. Dat laatste is dus gebeurd. PSV besloot Brenet niet te laten vertrekken, omdat de Eindhovense club geen vervanger kon vinden voor de linksback. "PSV had het eerste bod afgewezen en had daarna uitstel gevraagd. Ik kreeg van m’n zaakwaarnemer wel het één en ander mee, maar niet over specifieke bedragen", vertelt Brenet na afloop van het bekerduel tussen Feyenoord en PSV.

"Het is zeker jammer dat het nu niet is doorgegaan, want Sevilla is natuurlijk een mooie club." Brenet zag zichzelf al staan in La Liga: "Als het allemaal rond was gekomen dan was ik natuurlijk graag gegaan. Het is een mooie club en ook een mooie stap omhoog. Dan speel je opeens tegen spelers als Cristiano Ronaldo."

Hoe het contact nu verder gaat tussen PSV, Sevilla en Brenet is nog onduidelijk. Of de transfer van de zomer doorgaat, is de vraag. Mocht dat wel gebeuren, dan heeft Brenet alle tijd om te wennen in Zuid-Spanje: "Ja tuurlijk kan dat wel een voordeel zijn, maar het had mooi geweest als ik nu was gegaan", aldus een teleurgestelde Brenet.