Silva: "De scheidsrechters moeten hun werk doen"

Redactie

Bernardo Silva roept de scheidsrechters in Engeland op om zijn medespelers van Manchester City meer in bescherming te nemen.

Manchester City raakte afgelopen weekend Leroy Sané voor twee maanden kwijt met een enkelblessure na een stevige tackle en woensdagavond gingen de spelers van West Bromwich Albion (3-0) een aantal keer hard in op de spelers van the Citizens. Kevin De Bruyne en Brahim Díaz waren het slachtoffer.

"Het is duidelijk dat de trainer en iedereen hier al over gesproken hebben. Het is de afgelopen maanden duidelijk geworden. We hebben het gezien bij Leroy, het was een verschrikkelijk incident en hij is nu twee maanden uitgeschakeld, een zeer belangrijke speler", vertelt Bernardo Silva in gesprek met Engelse media.

"Woensdag had het Brahim kunnen zijn, of Kevin bij het tweede doelpunt. Ik denk dat, zoals de coach het zegt, de scheidsrechters hun werk moeten doen en als het een rode kaart is, moeten ze rood geven. Dit hebben ze de afgelopen maanden niet gedaan. We hopen dat ze binnenkort onze spelers gaan beschermen, omdat de manier waarop andere spelers onze spelers aanpakken geen deel uitmaakt van het spel, het is geen eerlijk spel en ze moeten proberen de spelers die zo spelen te straffen."

Bernardo Silva kwam in de zomer voor vijftig miljoen euro over van AS Monaco. Hij gelooft niet dat de Premier League fysieker is dan de Ligue 1. "Frankrijk is echt fysiek, ik denk dat het misschien fysieker is dan hier. Wat je hier hebt is dat de scheidsrechters meer toestaan, dus het spel is intenser en de kwaliteit van de spelers is hoger, want de teams in Engeland hebben meer geld en ze betalen hogere salarissen, dus hebben ze uiteraard betere spelers. Het is de beste competitie ter wereld, de meeste mensen weten dat, het is lastig om hier te spelen. Het is fysiek en erg technisch tegelijkertijd en het is altijd moeilijk om tegen dit soort teams te spelen."