De Jong: "Vergeet niet dat PSV al een absolute topclub is"

Redactie

Luuk de Jong slaagde er niet in om door te breken in het buitenland, maar is blij dat hij bij PSV speelt en veel minuten kan maken.

In 2012 maakte De Jong de overstap van FC Twente naar Borussia Mönchengladbach, maar in Duitsland wist hij nooit door te breken. Ook zijn tijdelijke periode bij Newcastle United liep niet uit tot een succes, waardoor hij terugkeerde in Nederland.

Bij PSV maakte De Jong direct weer indruk en de aanvaller baalt niet dat hij weer in Nederland speelt. "Vergeet niet dat PSV al een absolute topclub is", vertelt De Jong in gesprek met Voetbal International. "Dus ik speel al in de top. We hebben heel mooie Champions League-wedstrijden gespeeld tegen Manchester United en Atlético Madrid waarin we goed meekonden. Dat niveau is al hoog."

De spits weet wat hij nodig heeft om goed te presteren. Een team dat aanvallend ingesteld is, is cruciaal. "Als dat gebeurt, kan ik voor iedere ploeg belangrijk zijn. In het zestienmetergebied ben ik altijd gevaarlijk, ook in een grotere competitie. Maar als je mij daar bij een kleinere club neerzet, die vooral op eigen helft moet verdedigen, dan heb je aan mij veel minder. Daarom is de Eredivisie voor mij een heel goede competitie en PSV de juiste club."