Arsenal presenteert Aubameyang

Redactie

Pierre-Emerick Aubameyang mag zich officieel speler van Arsenal noemen. De spits is de duurste aanwinst uit de clubhistorie van de Engelsen.

Arsenal betaalt naar verluidt ruim 63 miljoen euro voor Aubameyang, die dit seizoen 21 keer scoorde in 24 officiële wedstrijden van Borussia Dortmund. De Gabonees had geen goede verstandhouding meer met de club en hij mocht daarom vertrekken. Dit seizoen werd Aubameyang al twee keer uit de selectie gezet.

De 28-jarige speler scoorde in totaal 141 keer in 213 wedstrijden voor BVB, dat hem in 2013 overnam van Saint-Étienne. De Duitsers vervangen hem waarschijnlijk met Michy Batshuayi, die gehuurd wordt van Chelsea als de medische keuring geen problemen oplevert. The Blues willen Batshuayi op hun beurt vervangen voor Arsenal-spits Olivier Giroud.

Pierre-Emerick Aubameyang is de derde aanwinst van deze maand voor Arsenal, dat dinsdag met 3-1 onderuit ging bij Swansea City. De nummer zes van de Premier League haalde ook Konstantinos Mavropanos en Henrikh Mkhitaryan binnen. Sterspeler Alexis Sánchez vertrok echter naar Manchester United, terwijl ook Theo Walcott (Everton) en Francis Coquelin (Valencia) een andere club vonden.