Twente naar halve finale KNVB beker

Peterselieman

FC Twente heeft zich als eerste geplaatst voor de halve finale van de KNVB beker. De Tukkers wonnen in eigen huis met 3-1 van cupfighter SC Cambuur dat uitkomt in de Jupiler League.

Het verschil tussen eredivisionist Twente en Cambuur was in het veldspel aanwezig, want de Tukkers waren de bovenliggende partij. Toch kwam Cambuur voor te staan nadat spits Nigel Robertha de gehele defensie van Twente bezig hield en de te hulp geschoten Mathias Schils het doel vond: 0-1.

Twente had toen al grote kansen op de 1-0 verprutst. Haris Vuckic vond na een hakje van El Hamdaoui de Cambuur-doelman Cummins op zijn weg, terwijl Maher na aangeven van El Hamdaoui de doelman omspeelde maar te veel tijd nodig had.

Na de pauze werd El Hamdaoui vervangen door Boere en die keuze pakte goed uit. De aanvaller kreeg een strafschop mee nadat hij aan zijn shirt werd getrokken. Assaidi maakte vanaf de stip de stand gelijk, waarna de Tukkers op zoek gingen naar meer goals. Die kwamen er ook, want Maher scoorde fraai vanuit een vrije trap. Even later haalde de middenvelder van buiten de zestien uit en maakte zo de 3-1, waardoor Twente naar de halve eindstrijd gaat.