Swansea na Liverpool ook te sterk voor Arsenal

Redactie

Swansea City heeft dinsdagavond drie belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. De ploeg was op eigen veld te sterk voor Arsenal.

Bij de thuisploeg waren er basisplaatsen voor Mike van der Hoorn en Leroy Fer, waar Luciano Narsingh plaats moest nemen op de bank. Henrikh Mkhitaryan, die vorige week overkwam van Manchester United, zat op de bank bij the Gunners.

Na 33 minuten spelen kwam de nummer zes van de Premier League op voorsprong. De voorzet kwam van de voet van Mesut Özil en Nacho Monreal tikte bij de tweede paal binnen. Lang kan de ploeg van Arsène Wenger niet genieten van de 0-1 want een minuut later stond het via Sam Clucas al weer 1-1.

The Swans waren vorig week maandag met 1-0 te sterk voor Liverpool en ook Arsenal had zeer veel moeite met de hekkensluiter. Na een uur spelen stond zelfs de 2-1 op het scorebord in het Liberty Stadium. Petr Cech ging in de fout, waar Jordan Ayew optimaal van kon profiteren.

Arsenal ging op zoek naar de gelijkmaker, maar vier minuten voor tijd volgde de beslissing toen wederom Clucas trefzeker was voor Swansea City en zijn ploeg naar de zege en de drie punten schoot.

Uitslagen Premier League dinsdag
Swansea City - Arsenal 3-1
West Ham United - Crystal Palace 1-1
Huddersfield Town - Liverpool 0-3