Alonso neemt deel aan 24 uur van Le Mans met Toyota

Nattekat

Het hing al een tijdje in de lucht, maar een bevestiging liet lang op zich wachten. Vandaag is dan eindelijk bekend gemaakt door McLaren dat Fernando Alonso komend seizoen deel mag nemen in het WEC-kampioenschap, inclusief de 24 uur van Le Mans. Alonso komt uit voor Toyota, het laatst overgebleven LMP1-H team op de grid na het afscheid van Porsche.

McLaren heeft met zowel Alonso als Toyota een akkoord bereikt over de deelname. De Spanjaard neemt deel aan alle WEC-races behalve de 6 uur van Fuji, omdat deze samenvalt met de Grand Prix van de Verenigde Staten. Omdat het WEC-kampioenschap komend seizoen schuift naar een najaar-kalender met Le Mans 2019 als eindronde, is de kans groot dat Alonso ook volgend jaar in Le Mans aan de start zal verschijnen.

Voor Alonso is dit een volgende stap in een gooi naar de Triple Crown. "Ik heb nooit ontkend dat ik de droom heb om de Triple Crown te winnen," vertelde de Spanjaard over zijn nieuwe avontuur. "Vorig jaar hebben we geprobeerd om de Indy 500 te winnen en dat is helaas net niet gelukt. Ik krijg dit jaar de kans van McLaren om de 24 uur van Le Mans te winnen. Ik ben klaar voor de strijd en ik heb er zin in."

De eerste race van het WEC-kampioenschap is op 5 mei op het circuit van Spa-Francorchamps. De 24 uur van Le Mans volgt in het weekend van 16 en 17 juni.

Alonso neemt deel aan 24 uur van Le Mans met Toyota (Pro Shots / Action Images)
Alonso neemt deel aan 24 uur van Le Mans met Toyota (Pro Shots / Action Images)