Uitslag Willem II - AZ

Redactie

AZ is door een degelijke overwinning op Willem II twee punten ingelopen op Ajax. De Alkmaarders hadden in Tilburg snel een voorsprong te pakken.

Alireza Jahanbakhsh was bij AZ de man van de wedstrijd. Met een uitstekende pass stuurde hij al na een paar minuten Mats Seuntjens de diepte in. Oog in oog met keeper Mattijs Branderhorst schoot Seuntjens beheerst de 0-1 binnen. Binnen het kwartier zorgde Jahanbakhsh zelf met een fraai schot voor de 0-2.

Dat het bij die score bleef, was een klein wonder te noemen. Willem II werd continu onder druk gezet en Oussama Idrissi had op aangeven van Jahanbakhsh de derde Alkmaarse goal moeten maken. De Iraniër werd vervolgens van scoren afgehouden door Branderhorst.

Ondanks het overwicht van AZ bracht Willem II vlak voor rust toch bijna de spanning terug in de wedstrijd. Seuntjens kon op de doellijn nog net een kopdoelpunt van Bartholomew Ogbeche voorkomen. Na de pauze zocht AZ echter weer de aanval en Branderhorst voorkwam dat Jahanbakhsh, Guus Til en Stijn Wuytens er een grote uitslag van maakten.

AZ is door de zege dus twee punten ingelopen op Ajax, dat zondagmiddag op 0-0 bleef steken bij FC Utrecht. De formatie van trainer John van den Brom heeft nog drie punten minder dan de Amsterdammers, die op hun beurt nu zeven punten achter koploper PSV staan.

Willem II

0 - 2

AZ

     6' Seuntjens
 14' Jahanbakhsh
 
 Gele kaart: Ogbeche, Chirivella, (Willem II), Svensson, (AZ)
 
Stadion: Koning Willem II Stadion, Tilburg
Toeschouwers: 11.350
Arbiter: Wiedemeijer
 
Opstelling:   Opstelling:
Branderhorst
Lewis (Dankerlui/40)
Lachman
Heerkens
v.d.Linden
Tsimikas
Chirivella
Azzaoui
Rienstra
Ogbeche (Haye/61)
Sol
  Bizot
Svensson
Hatzidiakos
S.Wuytens
Ouwejan
Midtsjö
Til
Koopmeiners (v.Overeem/64)
Jahanbakhsh
Seuntjens (Druijf/81)
Idrissi (Mihálik/ 78)