Skujins pakt de winst in Trofeo Lloseta - Andratx, Reinders derde

H.Vviv

Toms Skujins heeft de Trofeo Lloseta - Andratx op zijn geschreven. De Let die nieuw is bij Trek-Segafredo kwam solo aan in Mallorca en pakte daarmee zijn eerste zege van het jaar. Gregor Mühlberger werd tweede, voor de Nederlander Elmar Reinders van Roompot-Nederlandse Loterij.

In het begin van de wedstrijd was het lang wachten tot er een kopgroep wegreed uit het peloton. In eerste reed er een kopgroep van elf renners weg met daarbij de Nederlander Brian van Goethem, maar ze werden al snel weer ingerekend door het peloton. Later reden er drie renners weg en ze zouden een maximale voorsprong van twee minuten pakken op het peloton.

Op de tweede beklimming, de Coll de Claret op zestig kilometer van de streep, wisten de drie koplopers het peloton nog voor te blijven, maar daarna was het over en kwam er een hergroepering. Lang zou het peloton niet samen blijven. Michael Gogl van Trek-Segafredo ging alleen in de aanval en zou een voorsprong van één minuut bij elkaar fietsen.

De Oostenrijker hield goed stand en zou pas op tien kilometer van de streep worden teruggepakt. Trek-Segafredo bleef actief koersen het was nu Skujins die in de aanval trok. In de achtergrond zouden Alejandro Valverde, Tim Wellens en Gianni Moscon in de tegenaanval gaan, maar ze zouden niet terug komen. Skujins zegevierde uiteindelijk voor de Oostenrijker Gregor Mühlberger en Elmar Reinders. Naast een derde plaats voor Roompot - Nederlandse Loterij was er met Pim Ligthart nog een renner van de Nederlandse ploeg die in de top vijf eindigde.