Watabe domineert etappe twee Seefeld Triple

heywoodu

Akito Watabe heeft ook de tweede etappe gewonnen in de Seefeld Triple, de jaarlijkse etappewedstrijd in de noordse combinatie, gehouden in het bij Innsbruck gelegen Seefeld.

Watabe haalde bij het schansspringen al op magnifieke wijze uit: alleen de jonge Noor Jarl Magnus Riiber hield de schade beperkt, hij mocht de tien kilometer langlaufen 25 seconden na Watabe beginnen. Fabian Riessle uit Duitsland gaf al 1:24 toe, de Noren Jan Schmid en Espen Andersen zelfs nog zo'n twintig seconden meer.

Voor Watabe was de zege daarmee al bijna een feit. Riiber is namelijk een van de mindere langlaufers in het veld, terwijl Watabe daar juist ook sterk op is. Riiber kwam dan ook totaal niet in de buurt en moest zich concentreren op het behouden van zijn tweede plek.

Dat lukte niet, want in de slotfase kwam de Duitser Vinzenz Geiger na een fameus staaltje langlaufen langszij, om vervolgens 1:05 na Watabe als tweede te finishen, kort voor Riiber. Schmid en Andersen eindigden als vierde en vijfde, Riessle viel nog terug naar plek zes.