Duitse rodelaarsters verrast op World Cup en EK

heywoodu

Tijdens het laatste World Cup-weekeinde van het seizoen voor de rodelaars, in het Letse Sigulda, hebben de Duitse dames zich laten verrassen. De Russische Tatiana Ivanova won de wedstrijd en pakte daarmee ook de Europese titel - de wedstrijd doet ook dienst als EK.

Ivanova, die niet naar de Olympische Spelen mag, was in run één de snelste en bouwde haar voorsprong in run twee uit naar 0,087 seconden op de Duitse Natalie Geisenberger. Sandra Robatscher uit Italië pakte op 0,371 seconden zeer verrassend de derde plek, de eerste Italiaanse op een World Cup-podium in twaalf jaar. De ervaren Duitse Tatjana Hüfner, een van de favorieten, maakte een zeldzame fout en viel van haar slee in de eerste run.

Bij de dubbels scheelde het niet veel, maar werd het alsnog een Duitse zege. Zoals gewoonlijk waren de Letse broers Andris en Juris Sics ontzettend sterk op hun thuisbaan, net als landgenoten Oskars Gudramovics en Peteris Kalnins. Toch hielden Toni Eggert en Sascha Benecken uit Duitsland hun leiding na de eerste run net vast, ondanks een tweede run vol fouten.

Aan de finish waren de Duitsers 0,055 seconden sneller dan de gebroeders Sics, terwijl Tobias Wendl en Tobias Arlt op 0,226 namens Duitsland plek drie pakten, een kleine twee tienden voor underdogs Gudramovics/Kalnins. Door de zege zijn Eggert en Benecken overigens ook zeker van de eindwinst in de World Cup.