Geen plaats voor Roompot-Nederlandse Loterij in wielerklassiekers

TargaFlorio

De ASO heeft donderdag wildcards uitgedeeld voor Parijs-Roubaix, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. In tegensteling tot vorig seizoen is Roompot-Nederlandse Loterij niet uitgenodigd.

De Franse organisatie heeft voor Parijs-Roubaix wildcards uitgedeeld aan vijf Franse en twee Belgische pro-continentale ploegen. Uit Frankrijk de ploegen Cofidis, Delko Marseille Provence KTM, Direct Energie, Fortuneo-Samsic en Vital Concept. Namens België mogen de ploegen Veranda's Willems-Crelan en WB-Aqua Protect-Veranclassic deelnemen.

Bij Veranda's Willems-Crelan is veldrijder Wout van Aert de belangrijkste renner. De regerend wereldkampioen veldrijden wil na het veldritseizoen de overstap maken naar de weg. Een van zijn doelen is deelname aan de Franse kasseienklassieker. Door de keuze van de ASO vallen Roompot-Nederlandse Loterij en de Belgische ploegen Wanty-Groupe Gobert en Sport Vlaanderen-Baloise buiten de boot. Vorig jaar konden deze drie pro-continentale ploegen nog wel op een uitnodiging rekenen.

Naast Paris-Roubaix heeft de ASO ook wildcards uitgedeeld voor de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Ook hier zijn Cofidis, Direct Energie, Fortuneo-Samsic, WB-Aqua Protect-Veranclassic welkom. Verder Sport Vlaanderen-Baloise, Wanty-Groupe Gobert en Aqua Blue Sport uit Ierland.